5 tips bij het kopen van sieraden

Het versieren van je lichaam is waarschijnlijk net zo oud als de mensheid. Het is een manier om je te laten opvallen en jezelf te individualiseren. We kennen allemaal de beschilderingen, tatoeage en de piercing van de lichaamsdelen maar het kan ook met het behangen blinkende voorwerpen. Dit is typisch menselijk. Per cultuur zijn er verschillende gewoontes die mensen gebruiken. Sommige culturen zien het als een bescherming en voor andere culturen straal je weer rijkdom uit.

Sieraden in de Egyptische tijd

De oude faraos droegen door hun goddelijke status vooral goud. Waarschijnlijk waren de Egyptenaren de eerste mensen die goud verwerkte voor versiering van het lichaam. Ook namen de faroas alle versiering mee in de graftombe. In hun tijd waren versieringen van glas ook erg populair.

Sieraden in de Romeinse tijd

De Romeinse mannen droegen bijna allemaal een zegelring. Met dit sieraad werden de brieven die zij verstuurden verzegeld. De zegelring werd van verschillende materialen gemaakt, zoals goud, zilver, brons, en lood. Bij de jonge vrouwen was de amulet erg populair deze werd gedragen aan een halsketting. Bij de volwassen vrouwen waren ringen erg populair. Bij geldgebrek van arme romeinen maakte ze vooral het sieraad van keramiek of brons. Romeinse armbanden kenmerkten zich met name door de versiering van stenen en glas.

5 handige tips om sieraden te kopen

Tip 1: Bij het kopen van een ketting moet je letten op de lengte. Je moet kijken naar wat je bij jezelf mooi vind. En op basis daarvan kun je gaan kijken hoe lang de ketting is.
Tip 2: Let op de ringmaat. Een ring kopen kan erg lastig zijn omdat iedereen andere vingers heeft. De één heeft dunne en lange vingers en de ander heeft korte en dikke vingers. Je kunt op internet verschillende ringmaten zoeken. Het makkelijkst is om met een ring die je al hebt even op te meten. En anders kun je hem ook altijd even mee nemen naar de juwelier en kan hij hem daar voor je opmeten.
Tip 3: Ook het vinden van de juiste armband maat is niet gemakkelijk. Voor jezelf is het niet zo heel moeilijk om te regelen maar voor een ander wel. De maat van een vrouw zit tussen de 17 cm en 18 cm en van een man tussen de 19 cm en 20 cm. Het  is daarom het makkelijkst om gewoon even op te meten.
Tip 4:  Hoe laat je je sieraden zo lang mogelijk mee gaan? Het beste is om ze niet om te houden als je in contact gaat komen met water. Doe ze af voordat je gaat douchen, zwemmen of als je je handen gaat wassen. Ook kun je ze beter niet dragen tijdens het sporten en spray er ook geen parfum of andere cosmetica op.
Tip 5: Bij het kopen van sieraden moet je goed op de kwaliteit letten.

Je kunt ook leuke sieraden sets kopen. Zo heb je in één keer alles wat goed bij elkaar past ideaal dus!

 

 

Een reactie plaatsen